La Conselleria d’Educació, Investigació, Cultura i Esport ha publicat la convocatòria de les beques salari lligades a la renda per a la realització d’estudis universitaris destinades als estudiants de les universitats públiques valencianes per al curs 2016-2017.

Es tracta d’una nova modalitat d’ajudes, que estan dirigides a l’alumnat que inicia per primera vegada els seus estudis universitaris el curs 2016-2017 i les famílies del qual no poden fer front a les despeses derivades dels seus estudis universitaris. Estes ajudes permetran a les persones beneficiàries disposar d’un salari de fins a 600 euros mensuals per curs, que contribuirà a finançar la despesa que genera dur a terme estudis universitaris i impulsarà l’economia d’aquelles famílies amb escassos nivells de renda.

En estes ajudes es flexibilitzen els requisits, ja que el llindar de renda que s’estableix per a famílies de quatre membres és de fins a 18.000 euros i la nota mínima exigida és d’un 5. S’estima que els beneficiaris puguen arribar al miler fins a esgotar l’import.

La conselleria destinarà 21.450.000 euros a la totalitat de les beques universitàries -beques d’estudis universitaris, d’excel·lència acadèmica, beques complementàries del Ministeri d’Educació, Erasmus, beques de transport, beques de no abandonament i estes beques salari lligades a la renda-, cosa que representa quasi un 27% més de fons que l’exercici anterior.

Ací es pot consultar tota la informació.