El pròxim dijous 21 d’abril se celebra la Cerimònia de lliurament dels Premis Vicent Andrés Estellés, corresponent a l’edició de 2015. Serà a les 19.30 h, en el Centre Cultural Tívoli. Es tracta d’una de les nombroses activitats que el nostre poble celebrarà este mes d’abril entorn el món de la literatura i el llibre, de la mà de l’Equip de Biblioteques de l’Institut Municipal de Cultura i Joventut de Burjassot.

Al Mes del Llibre de Burjassot hi han previstes també diverses presentacions d’obres relacionades amb el poeta de Burjassot. El 14 d’abril a les 19 h, a la Casa de Cultura es presenta «La gioia della estrada (poesie scelte)», una antologia de seixanta poemes de Vicent Andrés Estellés traduïts a l’italià, a partir de l’obra original «El goig del carrer». L’endemà a la mateixa hora i en el mateix espai, és el torn de tindrà lloc la presentació del llibre «La Torre negra», del veí de Burjassot, el poeta Alfons Navarret. Es tracta d’una obra poètica, editada per l’Ajuntament de Burjassot, on Navarrete fa una recreació lliure sobre els orígens de Burjassot.

Pel que fa al teatre, el 28 d’abril a les 20 h., l’Associació Teatral Paraules i Dones de Burjassot posarà en escena el reconegut text del dramaturg noruec Henrik Ibsen «Casa de Muñecas», al Centre Cultural Tívoli.

D’un altra banda, durant tot el mes d’abril s’han programat també activitats per a incentivar el gust de llegir entre els més menuts. Després de la presentació, el dimecres 6 d’abril, del conte «La Magia del Frutivalle», amb presència de la pròpia autora Juana Bou, per al dia següent, el 7 d’abril, s’ha programat una sessió d’animació lectora amb motiu del Dia Internacional del Llibre Infantil i Juvenil, que se celebra el 2 d’abril. A les 18 h., en la Biblioteca Infantil els xiquets i xiquetes, analitzaran el missatge i el cartell del Dia Internacional del Llibre Infantil promogut per l’IBBY i, al temps, començaran a crear el seu propi “mini llibre”. Aquesta activitat conclourà el 20 d’abril quan, finalitzada la confecció d’aquest mini llibre, els xiquets i xiquetes podran explicar a la resta de què va la seua creació.

El 15 d’abril arriba al Saló d’Actes de la Casa de Cultura el contacontes “Món color”, que tindrà lloc a les 18 h. De la mà de la companyia “En tu cole” i, en valencià, aquesta activitat pensada per a xiquets d’Infantil i primer cicle de Primària, aprofundeix en valors com la integració, la igualtat i la pau. El 22 d’abril,a la mateixa hora i espai, amb el contacontes “clasicuentos” Cecilia Silva oferirà al públic un repertori de contes clàssics amb una particularitat: una bruixa ha barrejat l’argument de tots els contes, donant lloc a una absurda història.

Finalment el 27 d’abril, a les 18 h, en la Biblioteca Infantil, es farà el taller de Còmic “Boro, Moro i Puromoro”, a càrrec del seu autor, Toni Cabo. A més, al llarg del mes, la Biblioteca Infantil durà a terme visites guiades en les quals participaran diferents centres educatius de Burjassot.

Una altra de les cites, considerada ja clàssica en tot Mes del Llibre a Burjassot, és el Mercat del Bescanvi, un intercanvi de llibres que tindrà lloc els dies 7, 13, 19 i 26 d’abril, a partir de les 17.30 h, en la plaça de la Casa de Cultura. I des de l’emissora municipal, Burjassot Ràdio, tots els dimarts del mes, en l’espai “Los peques en la radio”, els xiquets i xiquetesque participen en el programa podran parlar entorn del fantàstic univers dels llibres.

Captura

Día-Internacional-Libro-Infantil-y-Juvenil