L’alcalde de Burjassot, Rafa Garcia, i el regidor delegat de l’Oficina de Sostenibilitat, Medi Ambient, Agenda 21 i mobilitat, Emili Altur, han signat al Pacte d’Alcaldes pel Clima i l’Energia. Es tracta d’un compromís voluntari que rubriquen aquelles entitats locals i regionals disposades a aplicar als seus territoris els objectius climàtics i energètics de la Unió Europea.

La rúbrica d’este pacte culmina un procés que s’inicià a finals de l’any 2014, quan el ple del 30 de desembre aprovava, a instàncies de Compromís per Burjassot, la moció instant a l’Ajuntament a adherir-se.

Entre d’altres coses, els nous signants prometen reduir les emissions de CO2  en almenys un 40% d’ací a 2030 i adoptar un enfocament integral per a abordar l’atenuació del canvi climàtic i l’adaptació a este fenòmen. Així, els signants han de desenvolupar, en el termini màxim de dos anys, un Plà d’Acció per a l’Energia Sostenible en el que es resumeixen les accions clau que duran a terme.

Per al regidor, Emili Altur, és “una de les iniciatives més amibicioses com a mecanisme de participació dels municipis europeus, i de la pròpia ciutadania, en la lluita contra el canvi climàtic”.  Segons ha explicat, “este compromís polític marca l’inici d’un llarg procés, amb la ferma voluntat d’avançar amb l’establiment de polítiques eficaces  per a reduir els impactes que ocasiona el calfament globlal, també des del nostre àmbit més local”.

pacte alcaldes