Presentació de l’estudi “Figuera Burjassot i altres varietats locals”

La nostra regidora de Medi Ambient i Sostenibilitat, Lluna Arias, ha presentat al ple de l’Ajuntament de Burjassot l’estudi “Figuera Burjassot i altres varietats locals”, acompanya del biòleg Rafa Gozalbo.

L’estudi ha sigut realitzat gràcies a un conveni de col·laboració entre l’Oficina de Sostenibilitat Local de l’Ajuntament de Burjassot i la Diputació de València, amb l’objectiu de dilucidar l’origen i la situació actual de la figuera “Burjassot” en el municipi.

Per a la realització d’aquest treball de recerca, el biòleg Rafa Gozalbo ha comptat amb diversos col·laboradors entre els quals estan Montserrat Pons i Boscana, del camp d’experimentació “Són Mut Nou” de Mallorca, Julià Bordera Calatayud, autor del treball “Caracterització pomològica de cultivars valencians de figuera” així com responsables del Centre de Recerca Finca la Orden, del Govern d’Extremadura, que han realitzat els estudis genètics. També s’ha comptat amb la col·laboració de nombrosos ciutadans que han obert les portes dels seus habitatges perquè els investigadors pogueren analitzar els exemplars, aportant a més a l’estudi interessants anècdotes.

S’ha comptat també amb amb la participació de l’Associació Teatral “Paraules i Dones” de Burjassot.

Arxivat en: General

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *