Dones en BLOC de Burjassot organitza la xarrada “Viure un espai propi: 28 experiències” a càrrec de les arquitèctes Rosa Pardo i Mariola Fortuño

L’acte tindrà lloc el proper dijous 7 de novembre a les 20:30 hores a la seu de Compromís per Burjassot, a l’Avinguda Màrtirs de la Llibertat, 9.

La xarrada anirà a càrrec de Rosa Pardo i Mariola Fortuño, dues arquitectes valencianes que presentaran un estudi d’investigació propi, a partir de 28 entrevistes, sobre l’espai que diferents dones de Godella senten com a privat dins les seues pròpies cases, és a dir, les relacions entre gènere i espai en general i, entre gèenere i espai domèstic en particular.

Rosa Pardo i Mariola Fortuño es van centrar en el tema de la vivenda, ja que tal i com afirmen, “socialment, l’espai domèstic es vincula frecuentment amb la dona, mentre que el protagonisme de l’espai públic, s’atribueïx a l’home”.

“Amb la sensació de que s’havia privat a les dones de protagonisme i presència en l’esfera pública, ens trobem amb la casa, l’espai domèstic i ens disposem a estudiar les relacions de les dones en aquest àmbit. La casa, la vivenda, l’espai domèstic, representaba l’espai femení per antonomasia, on cadascuna actuava amb total llibertat, gràcies a la privacitat que aquesta vivenda li proporcionava”.

Les dues arquitectes explicaran, a la xarrada organitzada per Dones en BLOC de Burjassot, la metodología del seu treball d’investigació i les conclussions a les que varen arribar després de realitzar les 28 entrevistes a dones de Godella, aportant també imatges dels espais que les mateixes entrevistades assenyalaren.

Arxivat en: Economia i Ocupació, General

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *