Vicent Andrés Estellés va nàixer un dia com hui fa 89 anys a Burjassot i ha estat considerat com un dels més importants poetes valencians del segle XX i dels més reconeguts en la seua llengua. A més, Estellés és considerat com el principal renovador de la poesia valenciana contemporània.

La vinculació d’Estelles amb València és evident atès que la nostra ciutat ha estat un dels eixos de l’obra poètica de Vicent Andrés Estelles i creiem no exagerar quan diem que ningú com Estellés ha glossat València, cosa que augmenta la necessitat d’atorgar esta distinció.

L’Acadèmia Valenciana de la Llengua va declarar l’any 2013 com any dedicat a la promoció i difusió de l’obra d’Estellés. La regidora de Compromís, Consol Castillo, ha assenyalat que “seria bo també que ambdues institucions uniren els seus esforços per difondre l’obra estellesiana, sent l’atorgament de la present distinció un bon punt de partida”.

Castillo ha manifestat que la ciutat de València està en deute amb Vicent Andrés Estellés i seria hora que l’Ajuntament reparara eixe oblit, motiu pel qual en la commemoració del naixement del nostre insigne poeta, la present distinció podria reparar tants anys de descuit.