Aquest estiu la Conselleria d’Educació i Cultura de la Generalitat Valenciana ha decidit unilateralment dividir la comunitat educativa del CEIP Sant Joan de Ribera en 3 centres diferents: els d’infantil que ja estaven al Mare de Déu dels Desemparats, els de la línia en castellà al CEIP Villar Palasí i els de la línia en valencià que hauran de romandre al Sant Joan de Ribera mentre realitzen les obres de reforma.

Compromís sempre ha defensat és l’acord de l’any 2010 on la Conselleria enderrocaria l’escola per fer-ne una nova i mentrestant, els xiquets i les xiquetes serien reubicats en aules prefabricades al solar del Metro de Burjassot, on ara es troba el pàrking, i no renunciem a que es puga construir un nou centre per al Sant Joan de Ribera.

Amb aquesta actitud, la Conselleria d’Educació i la seua consellera al capdavant, Maria José Català, tornen a mostrar com de poc els importa al PP l’ensenyament públic. Mentre regalen terrenys a empreses per a construir escoles privades no inverteixen en centres públics, en alguns casos, com el del CEIP Sant Joan de Ribera, es cauen a trossos.

A més, el PP margina a aquells pobles on no té l’alcaldia, com és el cas de Burjassot, i mentre afirma que no té diners per a construir escoles noves, ho fa en pobles on si governa com Gandia, Torrevella, Castelló, Teulada, o en el poble on l’actual consellera era alcaldessa fa dos anys: Torrent.

És per això que des de Compromís sempre estarem al costat de la comunitat educativa i l’AMPA reivindicant una escola nova i totes les inversions que calguen per seguir tenint un ensenyament públic de qualitat.