Després del comunicat de premsa de la Conselleria d’Educació de la Generalitat Valenciana i la carta que han enviat al CEIP Sant Joan de Ribera explicant als pares i mares que matriculen els seus fills i filles en altres escoles, enlloc de reubicar-los en aules prefabricades, Jordi Sebastià, Alcalde de Burjassot, ha declarat que “és una irresponsabilitat per part de la Conselleria d’Educació trencar la comunitat educativa del Sant Joan de Ribera aplicant la dispersió als xiquets i les xiquetes que estudien en esta escola, quan tenen l’alternativa d’instal·lar les aules prefabricades en un espai de 5000 m2,que ja va reservar i habilitar l’Ajuntament fa uns anys a escasos metres de l’escola.

Amb esta dispersió de l’alumnat no és fa uns altra cosa que augmentar la ràtio en els centres educatius públics i concertats del nostre poble, en detriment de la qualitat de l’ensenyament. Sebastià ha afegit que “no és cert que Conselleria pretenga realitzar una rehabilitació integral del centre, tal i com afirma en el seu comunicat i en la carta enviada als pares i mares, ja que no ha demanat cap llicència d’obres en eixe sentit, tan sols ho ha fet per a reparar el sostre”.

“El que pretén la Conselleria d’Educació amb aquesta decisió és tancar el Sant Joan de Ribera de forma definitiva i deixar a Burjassot sense una escola de referència pedagògica per al poble” En cap cas l’Ajuntament de Burjassot ha tingut constància del suposat interés de la Conselleria per reubicar alumnat del Sant Joan de Ribera a l’edifici de l’Escola d’Adults, que ara mateix ocupen els alumnes de l’EPA i la Delegació de la Policia Nacional. La Consellera s’ha negat en reiterades ocasions a rebre l’Alcalde i altres representants de l’Ajuntament i els màxims representants municipals s’han hagut d’assabentar de les decisions de la Conselleria d’Educació per la premsa.

En definitiva, ha explicat l’Alcalde de Burjassot; “Maria José Català i el Govern del Partit Popular volen carregar-se l’ensenyament públic”. Jordi Sebastià ha puntualitzat per finalitzar que al que no estava disposat l’Ajuntament era prevaricar concedint una llicència d’obres contravenint les directrius dels informes tècnics. “La Conselleria sap que declarar la ruïna econòmica de l’edifici vell del Sant Joan de Ribera era una obligació legal”

El Grup Municipal de Compromís continua donant suport a tota la comunitat educativa del poble, en aquest moment de manera especial a la del Sant Joan de Ribera, que reclama a la Conselleria d’Educació edificis dignes per oferir la educació que es mereixen els xiquets i xiquetes d’aquest poble. Considerem que els drets dels xiquets i xiquetes d’aquest poble son els mateixos que tenen altres, en qualsevol altre poble, independentment del color polític de qui governe el seu Ajuntantament, aixì ho ha afirmat Emili Altur, Portaveu Municipal de Compromís a l’Ajuntament de Burjassot.