Burjassot, ben present al Consell General de Compromís

El Consell General aprova dues esmenes presentades pel col·lectiu local de Compromís per Burjassot, defensades per Juli Just, que canvien la forma de fer política, perquè per una ampla majoria es va acordar que als consells tindran veu tots els militants que hi vulguen participar, encara que no siguen consellers i també es donarà veu a tots els coŀlectius socials que també vulguen fer una aportació als debats de Compromís.

El passat dissabte 9 de març es va realitzar el primer Consell General de la Coalició Compromís al Complexe Esportiu La Petxina de València. En aquest Consell General, màxim òrgan de decisió entre congressos, el col·lectiu local de Compromís per Burjassot estarà ben present, ja que compta amb Jordi Sebastià, Emili Altur i Juli Just com a membres de ple dret.

Per altra banda, entre els primers acords d’aquest Consell General de Compromís, es va ratificar per unanimitat la Mesa, formada per Diego Gómez (adherits), Ali Brancal (BLOC), Esther Gallardo (adherits), Toni Planells (Iniciativa del Poble Valencià) Juan Ponce (Els Verds-EE del PV) i també es va aprovar el reglament de funcionament del Consell, amb les esmenes citades.

Un dels moments més esperats van estar les intervencions dels portaveus nacionals de la coalició: Enric Morera i Mònica Oltra, que han estat rebuts per una forta ovació.

En la seua intervenció, Mònica Oltra ha assegurat que en l’actualitat, “està accelerant-se el procés de la caiguda del PP al País Valencià, una caiguda molt afavorida pel sainet de Bárcenas i també perquè molta gent que ha votat al PP té vergonya del que han votat i hi ha un procés de canvi de vot i per això a Compromís tenim un gran repte, el repte de que confien en nosaltres”.

En vistes al canvi polític, Oltra ha llançat un missatge clar a les 300 persones que han participat en el Consell General. Segons la portaveu adjunta de Compromís a les Corts, “som els que millor hem dit el No i ara hem d’aprendre a construir el nostre Si i per això és tant important la constitució del Consell de hui. No volem despotisme ni iletrat ni iŀlustrat i estem en disposició de liderar el procés del canvi i volem ser majoria. Per a governar hem de parlar-li a la gent i hem de convéncer a la resta de mobilitzadors de la societat que cal descentralitzar la mobilització. Hem de fer de la mobilització un espai de socialització i de trobada i ha de passar per cada poble i ciutat del país”.

Segons Oltra, “els valencians tenim moltes virtuts i hem de pensar des d’allò xicotet. La terra i la indústria històricament és un exemple i lliga amb això de l’economia del bé comú. si canviem la manera de consumir, ja pot Barberà obrir en diumenge tots els centres comercials que vulga, però si canviem els hàbits de consum, canviem les regles del joc”.

Dins d’eixes del trencament d’eixes regles del joc, Oltra ha defensat la necessitat de crear una banca popular, “primant l’interés coŀlectiu, recuperant l’esperit de que els qui més tenen deixen als qui tenen menys i ho necessiten”.

La portaveu nacional de Compromís ha estat molt clara en el tancament del seu discurs, assegurant que amb la constitució del Consell General “comença el canvi polític. Hem d’acompanyar a molta gent en el camí de l’emancipació i fer a les persones els protagonistes de la seua vida i que siguen també els protagonistes de Compromís, com també hem decidit hui ací, donant la paraula a tot el món”.

Morera ha centrat també el seu discurs en les persones i ha començat parlant de José Antonio Diéguez, veí de Bilbao que és la primera víctima després de l’admissió a tràmit de la ILP contra el desnonament. El portaveu de Compromís ha estat clar quan s’ha referit a este cas com un cas dramàtic provocat per “la seua crisi” i per això, Morera ha llançat una gran pregunta a l’auditori: “Què anem a fer des de Compromís per les persones com a José Antonio Diéguez? Som uns instrument al servei dels ciutadans i cal urgentment un canvi de la política del sistema, del seu sistema bipartidista i ho anem a fer amb un somriure, com el nostre logo però sent molt seriosos, posant a les persones al centre de totes les nostres polítiques”. El portaveu de Compromís ha advertit als consellers i conselleres de la coalició que, a partir d’ara, “ens acusaran de moltes coses i diran que nosaltres fem antipolítica, però no els feu cas, perquè ací els únics que fan antipolítica són ells, els del bipartit, els qui ho pacten tot i els qui s’ho repartixen tot, ells són el sistema i ja s’ho faran, perquè nosaltres anem a treballar en equip, junts poble a poble, ciutat a ciutat, comarca a comarca, vertebrant també un gran compromís europeu on tinguen cabuda els moviments de l’Europa del sud de ciutadans conscients de que esta no és la nostra crisi i que no ho pensem pagar amb el seu austericidi”.

Per tot això, Morera ha assegurat a tots els consellers i conselleres que en l’actualitat tots els militants de Compromís “tenen una missió compartida: rescatar a les persones i este és el nostre compromís”.

El tancament del consell ha estat a càrrec del diputat al Congrés, Joan Baldoví, qui ha destacat la força i la unió de la coalició, una formació “que camina amb les persones, amb la societat i que hem de ser l’altaveu dels problemes i també hem de ser els qui treballen per a solucionar eixos problemes. No tenim dret a fallar a milers de persones, no tenim dret que res puga amb el nostre projecte i mai podem deixar de mirar a la cara a les persones, per dir-les que mai caminaran soles, que tenen a Compromís”.

Arxivat en: General

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *