Una tranquil·la vesprada al parc, un moment de lectura al racó preferit de casa o un dinar familiar acompanyat d’aquells que més estimes. La vida ens regala moments de felicitat que hem de saber gaudir i apreciar. Precisament sobre açò reflexionaran els xiquets i xiquetes de Burjassot de primer a quart de primària que participaran aquest curs en el “Felicidari”, una iniciativa de l’Agència de promoció del Valencià, AVIVA, que dirigeix la regidora Maria Viu.

L’activitat té com a objectiu desenvolupar les relacions intergeneracionals i crear una connexió entre els menuts i majors que proporcione beneficis socials, emocionals, intel·lectuals i de salut a ambdós grups d’edat. Segons explica el tècnic d’AVIVA, Xavier Benavent, impulsor del Felicidari, «en els més menuts, les relacions intergeneracionals disminuïxen els comportaments negatius, proporcionen models positius i ensenyen estima per les persones i el passat.»

Per a dur la iniciativa a terme, els xiquets i xiquetes adoptaran el paper d’entrevistadors dels seus majors, a casa. En el mes de setembre es repartirà a cada xiquet un quadern per a decorar i pintar, que inclourà una sèrie de preguntes que hauran de fer als seus majors i que estaran relacionades amb les situacions de la vida que els ofereixen felicitat. Tots junts, a classe, compartiran l’experiència amb la resta de companys i companyes i reflexionaran sobre allò aprés. I finalment dibuixaran un moment de felicitat de la persona major que hagen triat, dibuix que acompanyaran d’una breu explicació d’eixe moment. 365 d’estos dibuixos es publicaran en la secció que l’Ajuntament ha posar en marxa en la web municipal, i els 12 guanyadors apareixeran a més en un calendari per a l’any 2017 editat en paper.

Segons explica la regidora Maria Viu, «aquesta és una de les apostes fortes de l’Agència per a aquest 2016-2017, i de moment hi ha tres centres que han confirmat la seua participació, tot i que esperem que se n’afegisquen més.» En aquest sentit, l’edil recorda que «en total l’activitat s’ha temporitzat en 1hora i 45 minuts de classe, més la faena que els xiquets i xiquetes faran a casa, però l’aprenentatge vital que comporta seran molt valuoses.»

Si eres profe, i t’interessa, a la web tens un formulari de contacte. I a més,  

  • ací pots descarregar la guia docent de Felicidari
  • ací, les bases del concurs de Felicidari
  • i ací i ací, pots descarregar el material editat per Lirios Bou