Burjassot ha posat esta setmana punt final a la primera edició de la seua Escola d’Igualtat municipal que organitza Espai Dona, juntament amb Pactem Nord i la Diputació de València.

L’objectiu, segons explica Dora García, educadora social i una de les tècniques encarregades del taller juntament amb la psicòloga i Agent d’Igualtat, Natalia Bellver, és «visibilitzar i conscienciar sobre les discriminacions que patim totes nosaltres en els diferents àmbits de la nostra vida. Assenyalem que aquestes discriminacions o desigualtats són l’origen d’una societat basada en relacions asimètriques entre els gèneres, que al seu torn i en el marc del patriarcat, són el començament d’una espiral que a vegades arriba a convertir-se en violència contra les dones: psicològica, física i fins i tot, en assassinat.» Per a la tècnica, «la detecció i prevenció en les primeres manifestacions d’aquella violència és clau per a no entrar en eixa espiral.»

Per a la regidora d’Igualtat de Burjassot, Lluna Àrias, «aquesta iniciativa ajudarà a les dones participants a apoderar-se, però també a dur eixe apoderament al seu entorn social, i a convertir-se elles mateixes en altaveus enfront de la desigualtat que patim les dones cada dia». Les 15 dones participants, a més, han pogut treballar els recursos per a augmentar la seua fortalesa personal.

Lluna Àrias ha explicat que «aquesta és una de les propostes que li vam plantejar a la diputada d’Igualtat, Isabel García, en la trobada que vam mantenir el passat març, i l’hem pogut dur a terme gràcies a la seua inestimable col•laboració. Es tracta d’un projecte d’àmbit comarcal, tal com li vam proposar a la diputada, que hem encetat a Burjassot, però que pròximament s’estendrà a altres localitats.»