Els començaments de cada nou any són sempre una època il·lusionant, plena de reptes, esperances i projectes. A Compromís per Burjassot, aquesta sensació s’afegeix a la que els quatre regidors que conformem el grup tenim des del passat octubre, quan la signatura d’un nou pacte de govern ens va permetre assumir de nou la responsabilitat de governar el nostre poble. Lluna, Roc, Maria i jo mateix hem pogut ja posar-nos a treballar en cadascuna de les nostres àrees per a continuar la tasca encetada la passada legislatura. Ara, mirem cap al 2016 carregats d’il·lusió i de ganes de fer coses. 

Des de l’àrea de Promoció Econòmica, continuarem donant suport a les accions que ja s’estan fent (la Ruta de la Tapa, les Nits al Mercat, les diferents campanyes i fires, etc) i promovent les iniciatives dutes a terme per CEMEF. Però encara tenim reptes per davant: importants interrogants se’ns obrin aquest 2016. Hem de decidir quin tipus d’ajudes calen per a promocionar l’economia municipal, com integrem els dos centres comercials que hi ha al poble en el conjunt del teixit econòmic, a què dediquem l’estructura del mercat antic, com fomentar el turisme cultural, patrimoni i gastronòmic, en coordinació amb l’IMCJB i la Universitat… Tots aquests,  reptes per als quals volem comptar amb la veu del Consell de Participació Ciutadana i el Consell Municipal de Comerç, amb la creença ferma què la política comercial i de promoció econòmica de Burjassot hem de definir-la entre tots els seus actors.

Volem seguir treballant en l’augment de la transparència en la gestió dels recursos humans de l’Ajuntament i en el manteniment i la millora dels serveis de l’àrea de Benestar Social. A l’Àrea d’Igualtat, el 2016 celebrem una important efemèride: el pròxim març es compliran 10 anys de la creació d’Espai Dona, el Servei Municipal d’Atenció Integral a la Dona de la Regidoria de Polítiques d’Igualtat. Ens congratulem d’haver sigut un poble pioner a l’hora de dur a terme accions i polítiques que orienten, ajuden i creen habilitats formatives per a totes les dones, i que contribueixen a pal·liar les discriminacions existents per condició de gènere. I de fer-ho, a més, des d’una perspectiva global, amb tasques d’ informació i sensibilització, però també d’assistència jurídica, psicològica, i d’atenció a dones víctimes de violència masclista. A més, i continuant amb el nostre caràcter pioner, aquest pròxim gener es reactivarà el Pla Municipal d’Igualtat, que consolidarà la visió de gènere en totes les polítiques municipals, posant de manifest el nostre convenciment que la igualtat no és competència d’una àrea concreta de la nostra política, sinó un principi que ha de guiar totes les nostres accions.

Des de Compromís creiem també que la defensa de l’Horta ha de ser una prioritat per al nostre municipi, pel seu valor patrimonial, cultural i ambiental. Per això un dels principals eixos d’acció de l’Àrea de Sostenibilitat serà la posada en marxa del Consell Agrari Municipal, com a òrgan d’informació, assessorament i dinamització del sector agrari, i de canalització de la participació dels agricultors en els assumptes municipals relacionats amb les activitats agràries.

Pel que fa a l’Oficina de Promoció del Valencià, treballarem, com hem fet sempre, en la defensa i el foment de la nostra llengua, amb activitats de dinamització com ara el programa de parelles lingüístiques o les propostes de Cinema en valencià, a més de mantindre la col·laboració amb Escola Valenciana i altres entitats que promouen l’estima i ús del valencià. Com a poble compromés amb la llengua i la cultura, també cal seguir posant en valor el nostre patrimoni cultural. Per això, des de l’Institut Municipal de Cultura i Joventut volem estendre la Ruta Estellés, fomentant encara més  la participació d’escoles i veïnat i promovent el coneixement de la nostra figura literària més reconeguda.

Com deia al principi, projectes il·lusionants que compartim amb tota la ciutadania. Vos convidem a formar part també d’aquest equip que, com ja ha fet el 2015, treballarà cadascun dels 365 dies de 2016 per millorar la vida del nostre poble. Tenim el convenciment que amb la vostra ajuda i el nostre esforç, Burjassot serà el poble que totes i tots volem. Bon Any Nou.

 

Emili Altur. Portaveu del Grup Compromís a l’Ajuntament de Burjassot.