El passat mes de juliol, cada dos dies, una dona era assassinada a l’Estat Espanyol. Això és una emergència feminista. Per això, la iniciativa «Emergència Feminista 20S», que va partir de la Plataforma Feminista d’Alacant, ha rebut el suport de diferents entitats feministes, associacions, sindicats, ajuntaments i partits polítics. «Aquesta situació, sumada a l’augment d’agressions sexuals cap a les dones, no pot passar desapercebuda pel nostre ajuntament» ha afirmat Lluna Àrias, exregidora de polítiques d’Igualtat i portaveu de Compromís Burjassot.

Emergència Feminista ha convocat a la nit del 20 de setembre una manifestació nocturna a totes les ciutats i pobles convocants, amb l’objectiu de tintar de violeta els pobles i carrers per denunciar un estiu negre per les dones.

La violència masclista és una de les pitjors xacres que patim com a societat, no podem romandre callats mentre les dones patim agressions cada dia. Aquesta resposta de la societat es fa més necessària que mai quan, darrerament apareixen representants polítics que neguen la realitat i posen en dubte la violència de gènere.

En aquesta línia, el Grup Compromís ha presentat per registre la petició per tal que l’ajuntament de Burjassot se sume a aquesta iniciativa, «ja que observàvem amb estupefacció que passaven els dies i l’ajuntament, amb una llarga tradició feminista, i amb un servei, com és el d’Espai Dona que és exemple per altres ajuntaments, no feia el pas de sumar-se al 20S» ha afirmat la portaveu.

En paraules de Lluna Àrias: «Pensem que la ciutadania de Burjassot, un poble que sempre ha sigut capdavanter amb la lluita feminista, no entendria que l’ajuntament, entitat que representa a totes i tots, no se sumara i donara suport a aquesta iniciativa, per això convidem a l’alcalde i regidor de feminisme, Rafa García, que se sume a Emergència Feminista 20S.»