L’Ajuntament de València va anunciar, el passat mes de juliol, que la regidoria de Cultura, va a portar a terme un programa per instal·lar càmeres de videovigilància als edificis BIC (Bé d’Interès Cultural) de titularitat municipal, per tal de prevenir actes vandàlics.

Des de Compromís Burjassot volem que el monument de les Sitges, propietat de l’Ajuntament de València, siga inclòs dins d’aquest projecte, i així ho demanàrem el passat 13 de setembre quan presentàrem la moció demanant la inclusió en el sistema de videovigilància.

No són pocs els atacs vandàlics que ha patit el nostre monument més volgut, espoli de les cadenes dels pilons, desperfectes ocasionats a l’enllosat i als mateixos pilons, pintades a les parets i un llarg etcètera d’atacs contra les Sitges. Trobem necessari un sistema per a prevenir aquesta mena d’agressions al nostre patrimoni.

La moció presentada va ser aprovada en el ple municipal de setembre, celebrat ahir, amb el vot en contra del grup “Totes amb Burjassot”. Amb l’acord del ple, l’Ajuntament de Burjassot demanarà de manera formal a la Regidoria de Cultura i Patrimoni Històric i Artístic de l’Ajuntament de València la inclusió de les Sitges dins del programa de videovigilància dels BIC propietat de l’Ajuntament de València.