Millorem els escocells amb la plantació d’espècies herbàcies

Des de l’Oficina de Sostenibilitat Local de Burjassot, dirigida per Lluna Àrias, s’estan prenent mesures en matèria de jardineria per aconseguir unes bones condicions per als arbres i plantes que es troben en l’espai públic.

Una d’aquestes mesures  està dirigida a millorar l’espai en el qual es troben els arbres plantats a prop de la via pública. Els escocells (els forats que delimiten l’espai natural de l’arbre en un espai pavimentat) s’estan reomplint de terra i s’estan plantant espècies herbàcies com la Coleus canina, Mirabilis jalapa i altres varietats. Es tracta de plantes que sobreviuen amb una manca d’aigua i amb les dures condicions d’un escocell en un nucli urbà.

Aquesta mesura evita la compactació de la terra, incrementa el grau d’humitat, evita l’evaporació, aporta matèria orgànica i nutrients a la terra, a més de molts altres avantatges.

Malgrat el pensament comú de què aquestes espècies són males herbes, no ho són. Són escocells vius, i estan pensats per millorar la terra, perquè retenen la humitat, milloren l’estructura i afavoreixen la fauna útil que evita la utilització de productes químics per al tractament de plagues.

Arxivat en: Medi Ambient

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *