El text presentat demana al govern espanyol que inicie els tràmits per aprovar una llei d’equiparació salarial entre dones i homes.

Per tal de pal·liar aquesta injustícia social i econòmica, s’ha pres com a referència una llei que acaba d’entrar en vigor en Islàndia, mitjançant la qual s’exigeix a les empreses i organisme públics que demostren que les seues treballadores i treballadors guanyen el mateix jornal pel mateix treball realitzat.
La moció inclou una sèrie d’acords amb la resta de grups, entre ells instar als partits polítics amb representació en el Congrés a presentar propostes i a agilitzar els processos per tal d’aprovar la llei. El text va ser aprovat amb el vot a favor de tots els partits, excepte el del Partit Popular, que es va abstenir.

També va ser aprovada la nostra moció ens suport al professorat valencià com a resposta a l’assetjament que els docents i les docents valencianes estan patint des de diferents mitjans de comunicació afins a la dreta, Partit Popular i Ciudadanos. Des de Compromís es demana al govern de l’Estat que assegure la protecció jurídica del professorat davant la temptació de polititzar l’ensenyament i que juntament amb el govern valencià engeguen campanyes de dignificació d’aquests professionals.

No ha tirat endavant una moció presentada pel Partit Popular defenent la presó permanent revisable. Compromís va mostrar la seua oposició a aquesta mesura al considerar que les presons han de ser una eina per reeducar i aconseguir una reinserció social, no una venjança. Sols el Partit Popular va votar a favor d’aquesta proposta.