Els pressupostos de la Generalitat per a l’exercici 2018 ascendeixen a 15.224 milions d’euros, la qual cosa suposa un augment del 6,7% respecte dels comptes d’enguany, segons ha informat la vicepresidenta del Consell, Mónica Oltra.

Oltra ha assenyalat en la roda de premsa posterior al ple del Consell extraordinari en què s’han aprovat els tercers pressuposts de l’actual Govern valencià que aquests continuen posant al centre de la política les persones, i inclouen una partida per a reivindicar un finançament autonòmic justa. Ací pots veure la roda de premsa sencera:

Segons ha dit, es tracta dels “millors” pressupostos que ha tingut la Generalitat des de l’autogovern, centra les bases del futur de la Comunitat i destinen cada dia 34,9 milions d’euros a inversió en polítiques socials.

Per la seua banda, el conseller d’Hisenda, Vicent Soler, que ha acompanyat Oltra en la roda de premsa, ha afirmat que el Govern valencià està “molt content” amb el seu projecte de pressupostos de la Generalitat per al 2018, que ha qualificat com “els més madurs del Govern del Botànic”.

Soler ha destacat que en l’elaboració d’aquests comptes s’ha intentat “desplegar l’ampliació del Botànic” i s’ha treballat molt per “confluir dins del Govern” i crear les condicions perquè “el tercer soci puga aprovar-les”. Soler  ha explicat que han volgut seguir “la senda de fa dos anys, consolidant el que s’estava fent i ampliant algun dels nous drets socials”, dins del marc de les limitacions que ens donen les restriccions que vénen de Madrid”, perquè, segons ha destacat, “som una hisenda subestatal”.