La Conselleria d’Economia Sostenible, sectors productius, Comerç i Treball ha publicat aquesta setmana en el DOCV l’ordre per la qual s’estableixen les bases reguladores per a la concessió d’ajudes destinades a la promoció de l’economia sostenible, que es realitzarà mitjançant el finançament d’actuacions de foment i difusió de la cultura i pràctiques de les empreses socials i de l’Economia del Bé Comú.

Després d’aquestes bases reguladores, està previst que l’ordre d’ajudes es publique durant el primer trimestre de 2017, a les quals podran acollir-se associacions i organitzacions sense ànim de lucre, pimes i centres, instituts i ens universitaris.

Una sèrie d’ajudes que van en consonància amb el Pacte del Botànic i amb la transformació del model productiu actual que ha de tendir cap a auna Economia Social, igualitària i basada en el Bé Comú i no en el d’uns pocs.

L’Economia del Bé Comú és un model per construir un sistema social i econòmic basat en valors fonamentals i universals, com la dignitat humana, la solidaritat, la sostenibilitat ecològica, la justícia social, transparència i participació democràtica. Els valors fonamentals de l’Economia del Bé Comú es troben recollits en les empreses socials, caracteritzades pels seus objectius socials d’interès comú, la reinversió dels beneficis, la varietat de formes jurídiques, la participació de les parts interessades i els principis de solidaritat i responsabilitat.

Ací teniu el link a la convocatòria.