El Dia de l’Arbre, que es commemora el dia 31 de gener, tindrà enguany una celebració molt especial a Burjassot, de la mà de l’Oficina de Sostenibilitat Local, que dirigeix el regidor de Medi ambient, Emili Altur. Prop de 140 xiquets i xiquetes de Tercer i Quart de Primària de tres centres escolars del municipi (Sant Joan de Ribera, Miguel Bordonau i La Fontaine) participaran en una activitat de compromís amb la naturalesa i la sostenibilitat a partir de l’estudi del valor ecològic dels arbres i la plantació d’un exemplar en el Parc de La Granja.

L’acció que es planteja des de la regidoria de Medi ambient, en col·laboració amb les regidories d’Educació i Serveis Municipals, consta de tres fases. Durant la primera, l’alumnat treballarà en l’aula el valor ecològic de l’arbre en la ciutat, arreplegant el que aporten els arbres i el que poden aportar ells com a ciutadanes i ciutadans, en un manifest. Seguidament es realitzarà la plantació d’un arbre en La Granja i finalment se signarà un contracte en el qual els responsables de les regidories implicades i l’alcalde es comprometen a lluitar, juntament amb els joves alumnes, contra la contaminació, el canvi climàtic i altres perills que aguaiten al Medi ambient.

Per al regidor de Medi ambient, Emili Altur, “activitats com aquesta contribueixen, en primer lloc, a conscienciar sobre la importància dels arbres, en tant que purificadors de l’aire i reductors de la contaminació, i com a suport de vida de les diferents espècies de la nostra fauna urbana. Però, a més, milloren el coneixement que els xiquets i xiquetes tenen sobre el seu poble, i, en particular, sobre el patrimoni natural del seu poble”.