La felicitat té moltes i molt diferents concepcions. Per a u, felicitat pot ser veure una pel·lícula al sofà de casa, en bona companyia; per a uns altres, anar en família a la muntanya; a alguns altres, al contrari, res els pot fer més feliços que un moment de lectura tranquil·la i en solitari. Des de fa uns mesos, els xiquets i xiquetes de diferents centres escolars de Burjassot estan preguntant als seus majors per eixes situacions de felicitat, i dibuixant-les en un preciós quadern d’activitats i compartint-les a classe, a través del Felicidari, la iniciativa de l’Agència de promoció del Valencià, AVIVA, que dirigeix la regidora Maria Viu.

El programa ha entrat ja en una nova fase, després de rebre tots eixos dibuixos, i AVIVA ha obert ja el procés de deliberacions per a triar els 12 dibuixos que compondran el calendari del 2017 en paper  que s’editarà pròximament. 

Segons explica Maria Viu, l’activitat, que es du a terme amb els grups de 1r a 4t de primària, «té com a objectiu desenvolupar les relacions intergeneracionals i crear una connexió entre els menuts i majors que proporcione beneficis socials, emocionals, intel·lectuals i de salut a ambdós grups d’edat». Per al tècnic d’AVIVA, Xavier Benavent, impulsor del Felicidari, «en els més menuts, les relacions intergeneracionals disminueixen els comportaments negatius, proporcionen models positius i ensenyen estima per les persones i el passat.»

A banda de les obres d’art que formaran part del calendari físic, el Felicidari també té una versió virtual a la web de l’Ajuntament, on es podran veure tots els dibuixos dels xiquets i xiquetes de Burjassot. Molt prompte!

img_20161116_134642 img_20161116_134754 img_20161116_134141 img_20161116_134050

felicidari