Des de Compromís per Burjassot hem presentat una moció per a «donar suport i poder participar el municipi de Burjassot en el sistema SDDR» de recollida selectiva d’envasos que el govern del Botànic vol impulsar. Al text, plantegem que l’Ajuntament trasllade a la Conselleria d’Agricultura, Medi Ambient, Canvi Climàtic i Desenvolupament Local, el seu suport a la iniciativa i l’inste per a implantar el sistema en municipis de més de 20.000 habitants, i concretament, al poble de Burjassot.

El sistema SDDR és compatible amb tots els sistemes de gestió de residus municipals i, segons càlculs de conselleria, suposarà un estalvi per als ajuntaments en arreplega, tractament i neteja de llaunes i botelles de beguda. Fonamentalment, es tracta que tornen a vendre’s aigües, refrescos, sucs i cerveses per mitjà d’un dipòsit de 10 cèntims recuperable quan es retorna l’envàs buit al comerç.

Segons explica el portaveu de Compromís per Burjassot i regidor de Medi Ambient de l’Ajuntament, Emili Altur, «aquest model de recollida selectiva no és cap invent nou, sinó que ja està establert en altres països. El model està instaurat i funcionant amb èxit en més de 40 regions del planeta, com ara Alemanya, Suècia, Dinamarca, Austràlia, Canadà i alguns Estats de EE.UU.» Sobre els beneficis del nou sistema de recollida, l’edil ha destacat que «aquests països estan abastint taxes de recollida selectiva de fins el 98% d’envasos.»