Burjassot celebra el pròxim dissabte, 3 de setembre, la setena edició de la seua tradicional Nit Estellés. La iniciativa està organitzada per l’Associació Cultural Bassot i patrocinada per l’Agència de Promoció de Valencià de Burjassot (Aviva), que dirigeix la regidora Maria Viu.

Com s’ha fet des de fa set anys, el poble que va veure nàixer al poeta Vicent Andrés Estellés celebra una festa per recordar la seua persona i la seua obra. La vetlada començarà a les 20 hores a la Plaça de l’Ajuntament, on s’iniciarà una sessió de l’anomenada Ruta Estellés. El passeig literari estarà en aquesta ocasió guiat pels néts d’Estellés, Isabel i Vicent Anyò, i farà parada en diferents llocs emblemàtics de Burjassot on transcórrer part de la vida del poeta. En cadascun d’aquests enclavaments, les persones participants llegiran les paraules que el poeta va dedicar al seu poble a través de la seua obra.

Una vegada finalitzat el recorregut, caldrà recuperar energies amb un sopar popular, que tindrà lloc a la seu de Ca Bassot, al carrer Pablo Iglesias, i continuar gaudint de la poesia d’Estellés amb un recital participatiu. Finalment, està prevista l’actuació del grup alcoià Verdcel, que ha anunciat que dedicarà el concert al músic Vicent Pastor Chanzá de Tres Fan Ball, qui ha faltat aquesta passada setmana.

Aquelles persones interessades en quedar-se al sopar, que té un preu de 13 euros, han de confirmar assistència a l’adreça electrònica [email protected], indicant si són vegetarians.

vercel_Estellés