La vicepresidenta del Consell i consellera d’Igualtat i Polítiques Inclusives, Mónica Oltra, ha anunciat presentat el decret llei de Renda Garantida de Ciutadania que té com a objectiu agilitzar el procés de tramitació de l’ajuda i solucionar el tap de 16.000 expedients pendents de resoldre que existeix.

D’esta manera, el pla d’inserció que han d’elaborar els serveis socials municipals no serà determinant en els casos en què els ajuntaments es demoren més de dos mesos en la redacció del pla. “És ineficaç, incongruent i no té sentit esperar nou o deu mesos després de sol·licitar la renda garantida a tindre el pla d’inserció familiar doncs, probablement, la situació familiar haja canviat. Per eixe motiu, si en dos mesos no hi ha pla, es tramita l’ajuda perquè la gent necessita viure. Després, els serveis socials actuaran i intervindran en la família”.

Oltra ha explicat que “hem optat per la fórmula del decret llei perquè és urgent la necessitat de posar-nos al dia en la tramitació dels expedients i agilitzar el pagament de les ajudes”. “L’objectiu és que quan entre en vigor la nova Llei de Renda Garantida, que previsiblement serà l’any pròxim, els expedients estiguen ja tramitats”.

La vicepresidenta ha relatat que el nou consell en el seu primer any de govern ja ha incrementat el pressupost destinat a la Renda Garantida de Ciutadania amb una partida de 39 milions d’euros enfront dels 29 del 2015. A més, Oltra ha destacat que eixe crèdit serà ampliable, el que permetrà que aviat el pressupost ascendisca 6 milions d’euros més per a poder continuar pagant l’ajuda, d’esta manera, “si hi ha més sol·licituds i hi ha més persones que tenen dret a esta ajuda, encara que s’hagen esgotat els 39 milions d’euros, eixe crèdit s’amplia, perquè el primer és el dret”.

Ací, la notícia en vídeo.

Informació via compromis.net.