Burjassot enceta el seu pla director d’arbratge amb un cens que geolocalitza cada exemplar de la ciutat

L’Oficina de Sostenibilitat Local de Burjassot ha encetat els treballs per a fer un pla director d’arbratge que planifique les intervencions municipals en les zones d’arbrat de la localitat, amb l’elaboració d’un cens dels exemplars presents al municipi. Del seu estudi s’elaborarà un Pla Director que establirà les bases i les normes per a qualsevol actuació que afecte l’arbrat i les zones verdes de Burjassot i les pautes a seguir per a les noves implementacions de vegetació en la ciutat.

El cens ha estat elaborat pels tècnics de l’ Oficina de Sostenibilitat, juntament amb el biòleg i arbrista, Victor Soler Fuentes, i utilitza un Sistema d’Informació Geogràfica per a configurar una base de dades on cada exemplar està identificat, referenciat i geolocalitzat. Aquesta és, segons explica el tècnic responsable de la iniciativa, Daniel Gómez, «una eina fonamental», que permet «fer seguiments molt precisos de cadascun d’ells o en grups: per barris, els que tenen algun problema, els que tenen una determinada altura, els que són singulars, els de els parcs, els de els carrers, etc.»

7.700 arbres al municipi

L’inventari d’arbratge dóna un total de més de 7.700 arbres, repartits en les diferents zones del municipi. Així, la zona més poblada és la de les 613 vivendes, amb 2.418 arbres comptabilitzats, seguida Zona la Granja, amb 1133 i Empalme. Per baix, destaca que la zona centre del poble compta només amb 81 arbres. Segons explica Daniel Gómez, a simple vista, resulta evident que la distribució de l’arbrat és molt desigual segons la zona que estudiem.«Així veiem com dues zones importants com la de Nucli Antic i el centre de Burjassot, que ocupen un percentatge important de superfície de sòl, només tenen, entre els dos, un escàs 6% de l’arbrat total del municipi.»
arbres 1

Una altra anàlisi bàsica, segons el tècnic, és la del nombre d’arbres per habitant. L’OMS recomana que la proporció siga d’almenys 1 arbre per cada 3 habitants. Burjassot deuria, incrementar la seua massa d’arbres fins a quasi duplicar-la.

«L’objectiu final ha de ser eixe», explica el regidor de Medi Ambient, Emili Altur. «Començarem per un estudi profund de les espècies presents al nostre poble per a establir a partir d’ell les necessitats d’arbratge públic al nostre territori i planificar les accions que siguen necessàries. Els arbres, a més de tindre una funció ornamental, purifiquen l’aire i redueixen la contaminació, regulen la temperatura i la pol·lució sonora, i són el suport de vida de les diferents espècies de la nostra fauna urbana. Definitivament, volem una ciutat amb arbres

Arxivat en: General, Urbanisme i Medi Ambient

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *