Compromís per Burjassot dóna suport a les accions de la societat civil contra Puerto Mediterráneo

Compromís per Burjassot vol manifestar el seu suport a les accions que des de diverses entitats cíviques i polítiques s’estan duent a terme per a protegir el paratge de la Mola i per a aturar el projecte Puerto Mediterráneo. Així, Compromís recolza la petició feta per la plataforma Paterna Respira a Change.org i la resta d’actuacions que es desenvoluparan al mes de maig, entre les quals, una concentració, el dissabte 7 a les 12 h. a la plaça de Manises de València.

Compromís per Burjassot reafirma d’aquesta manera el seu rebuig a la construcció d’aquest centre comercial de vora 300.000 metres quadrats; previsiblement el més gran d’Europa, a un espai amb un gran valor mediambiental.

A més, per a la formació, el projecte tindrà efectes devastadors per al xicotet comerç, no sols de Paterna, sinó també dels pobles de la rodalia, com ara Manises, Godella o Burjassot. Per al portaveu de Compromís a l’Ajuntament, Emili Altur, Puerto Mediterráneo «afecta el teixit comercial del nostre poble», donat que se situaria «més a prop del casc urbà de Burjassot, que no del de Paterna». L’edil també ha criticat les «falses expectatives» que els seus promotors han creat en la societat de Paterna.

El passat mes de setembre, Compromís va ser un dels grups que va donar suport a la moció aprovada pel ple municipal, en la qual es demanava al consistori que recolze les diferents al·legacions i esmenes que diversos grups polítics han presentat en contra d’aquesta Actuació Territorial Estratègica (ATE), a la Generalitat i a l’Ajuntament de Paterna. Al text, a més, s’instava a l’Ajuntament a emprar les eines necessàries per a informar la ciutadania i el teixit associatiu del poble sobre el projecte, i sobre com la seua construcció afectaria Burjassot i altres municipis pròxims.

D’una altra banda, el passat mes de març, l’Ajuntament de Burjassot va aprovar en ple una moció de Compromís per Burjassot per a demanar la derogació de la normativa relativa a les Actuacions Territorials Estratègiques, les ATE. En concret, el text, que va tirar endavant amb els vots favorables de PSOE, Esquerra Unida i Totes amb Burjassot, instava l’Ajuntament a sol·licitar a les Corts Valencianes la derogació dels articles referits a aquestes ATE en la llei d’Ordenació del Territori, Urbanisme i Paisatge de la Comunitat Valenciana, que l’actual Consell té previst modificar en els pròxims mesos.

Arxivat en: Comarcal, Economia i Ocupació, Urbanisme i Medi Ambient

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *