Des del grup Compromís hem presentat per registre d’entrada una moció per a millorar la seguretat i la qualitat dels passos a nivell al terme de Burjassot.

Sense renunciar al soterrament de les vies, que és la nostra prioritat, el text de la moció, elaborada amb l’assessorament d’experts en seguretat ferroviària, demanem «instar a FGV a la construcció d’un pas de vianants a diferent nivell (túnel) a totes les estacions de metro del terme i a dificultar mitjançant els elements necessaris, el creuament dels vianants per les vies». En el cas del tramvia, sol·licitem senyalització acústica i lluminària quan s’aproxime una unitat ferroviària a la parada. El grup fa un repàs a cadascuna de les diferents estacions i passos a nivell i proposa mesures concretes en cada espai conflictiu.

A més, la moció contempla mesures immediates, mentre es programa i executa la construcció d’aquestos túnels, com són les senyals acústiques i lluminàries i la obligatorietat de reduir la velocitat dels combois a la seua entrada a les estacions, de manera que es permeta la reacció del maquinista per a la frenada d’emergència.

Per al portaveu de Compromís a l’Ajuntament, Emili Altur, «cadascuna de les parades de metro i tramvia existents a Burjassot suposen 12 punts de risc per als veïns i veïnes del nostre poble.» Només cal buscar en la hemeroteca per comprovar com aquest risc és real. Des de 2003 s’han produït cinc accidents, tres d’ells mortals, i l’últim, el passat 27 de febrer. Segons explica, «continuem apostant pel soterrament de les vies. Així ho hem fet sempre i ho seguirem fent, però calen mesures urgents i específiques mentre lluitem per aconseguir-lo».