Burjassot se suma a la petició de declarar les Normes de Castelló Bé d’Interés Cultural

Burjassot s’adhereix a la Resolució de la Conselleria d’Educació, Investigació, Cultura i Esport per a declarar les Normes de Castelló Bé d’Interès Cultural Immaterial. El ple de l’Ajuntament ha aprovat aquest dimarts la nostra moció sol·licitant aquesta adhesió, amb els vots a favor de tots els grups excepte els del PP, que ha votat en contra i els de Ciudadanos, que s’ha abstingut.

La regidora i vicepresidenta de l’IMCJB, Maria Viu, que ha defensat la moció, ha explicat que les Normes de Castelló “són un recull de huit pàgines que es van signar en el 1932 en la ciutat de Castelló, i que son les bases per a la unificació ortogràfica del valencià.” Per a Viu, “van ser, d’alguna manera el document que va contribuir a unificar, donar caràcter de llei i impulsar estudis lingüístics posteriors que van contribuir a desenvolupar la normativització del valencià i la seua inclusió com a disciplina científica”.

Per la seua banda, el portaveu del grup Compromís a l’Ajuntament de Burjassot, Emili Altur, ha reiterat que “el mateix Estatut d’Autonomia assenyala que la Generalitat ha de vetllar per la protecció i la defensa de la identitat i dels valors i interessos del poble valencià i pel respecte a la diversitat cultural de la Comunitat Valenciana i el seu patrimoni històric. I no se’ns acudeix cap altra entitat cultural que necessite de major protecció que la nostra llengua, que estimem i fem servir dia a dia com a vehicle de comunicació i de germanor”.

Arxivat en: General

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *