Burjassot aprova la nostra moció demanant més transparència en els tribunals de selecció

La moció, que ha eixit endavant amb els vots favorables de tots els partits i l’abstenció del PP, era una de les exigències reclamades per Compromís per a signar el pacte de govern amb el grup socialista.

Entre d’altres coses, el text signat conjuntament per Compromís i grup socialista, proposa que els vocals dels tribunals de selecció siguen triats mitjançant sorteig. Així, llevat de la presidència del tribunal de selecció, que l’ostentarà el tècnic de recursos humans, i la secretaria del tribunal, que serà exercida per imperatiu legal pel secretari de l’ajuntament, els membres dels tribunals de selecció de personal a Burjassot seran escollits per sorteig entre una llista proposada per la Comissió Informativa de Governació, on estan representats tots els partits.

No es tracta de la primera vegada que arriba al Ple de l’Ajuntament una moció amb aquest esperit, després que en gener de l’any passat, s’aprovara amb els vots a favor de Compromís, EU i PP un text similar. En aquella ocasió, l’alcalde Rafa Garcia va manifestar dubtes al voltant de la seua legalitat i va dur aquest acord plenari als tribunals. El portaveu del Grup Compromís, Emili Altur, ha recordat que la retirada d’eixe recurs i el suport a una moció com aquesta  era “una condició sine qua non” per a entrar al govern municipal. Per Altur, que va ser l’artífex de la moció original, aquest text dóna “més transparència, més objectivitat i gens d’arbitrarietat per part de l’alcaldia a l’hora de triar els funcionaris d’aquest ajuntament”.

Arxivat en: Economia i Ocupació, General

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *