Gràcies a Compromís per Burjassot els plenaris es podran seguir en directe per streaming

Compromís demanà la creació d’una “Regidoria 22” i la retransmissió dels plenaris per streaming

Compromís per Burjassot va presentar fa setmanes una moció per a fomentar la participació, la transparència i l’obertura dels plens de l’Ajuntament a la ciutadania.

D’entre les mesures sol·licitades, destaca la creació de la figura simbòlica d’una “Regidoria 22” a través de la qual es podrà ocupar un escó al final del ple i intervindre en el mateix. Aquestes intervencions tindran una durada màxima de 10 minuts i dret a una rèplica d’altres 5 minuts, i s’acolliran a les mateixes normes de disciplina que regula el capítol corresponent del reglament.

 

Al text, el grup instava a l’Ajuntament a retransmetre a través de Youtube en streamming els plens de la corporació i a garantir, així mateix, el dret de la ciutadania a gravar-los amb dispositius propis. I des de hui mateix, el plenari podrà seguir-se en directe gràcies a l’aprovació de la moció en comissió informativa dijous passat.

Emili Altur, portaveu del grup Compromís a l’Ajuntament, ha qualificat aquesta moció de necessària: “la ciutadania ens reclama que l’escoltem i la deixem participar en les decisions que afecten a la nostra ciutat. Tot i que hem avançat molt en aquestes qüestions, encara no hem fet res perquè les intervencions de la ciutadania es puguen escoltar en les gravacions del plenari i en la ràdio. La ciutadania pot parlar però les seues intervencions no queden enregistrades i la seua veu queda silenciada. Nosaltres proposem anar més lluny, els volem ací asseguts, amb nosaltres.”

 

 

Arxivat en: General

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *