L’Ajuntament de Burjassot s’uneix a la Campanya Pobresa Zero per iniciativa de Compromís

La moció, rubricada finalment per totes les forces polítiques, reafirma la voluntat d’augmentar l’aportació municipal a l’Ajuda al Desenvolupament fins a arribar al 0,7% del pressupost.

L’Ajuntament de Burjassot participarà en les activitats programades dins la Campanya Pobresa Zero, coincidint amb celebració, el pròxim 17 d’octubre, del “Dia internacional per a l’eradicació de la pobresa”.

Així s’acordarà previsiblement al ple municipal del pròxim 29 de setembre, després que el grup Compromís haja liderat la signatura d’una moció per a adherir-se a aquesta Campanya. Al text es reafirma el compromís de l’Ajuntament de Burjassot amb l’Ajuda al Desenvolupament, i es demana l’acord de tots els grups polítics amb representació per a augmentar progressivament l’aportació a aquesta partida en els pròxims anys, fins a intentar arribar al 0,7% simbòlic del pressupost.

El portaveu del grup Compromís a l’Ajuntament, Emili Altur, ha explicat que “la lluita contra les injustícies i la desigualtat és un del pilars fonamentals de la ideologia de Compromís, tant al nostre territori com fora d’ell. El nostre suport al moviment Pobresa Zero és absolut, i ens alegrem que totes les forces polítiques amb representació a l’Ajuntament signen de manera conjunta aquesta moció”.

Pobresa Zero és la mobilització més gran de la història contra la pobresa, la qual pretén aconseguir el compromís dels governs de tot el món per a eradicar la fam i la pobresa. Es tracta d’una iniciativa mundial, present en més de 100 països. A Espanya, el moviment està organitzat per la Coordinadora d’ONG per al Desenvolupament, i té com a l’objectiu la implicació de tots els sectors de la societat civil en la lluita contra les causes de la pobresa i de la desigualtat d’una forma urgent, definitiva i eficaç. En el territori valencià, esta iniciativa ha sigut impulsada per la Coordinadora Valenciana d’Organitzacions no Governamentals per al Desenvolupament, que actualment aglutina a 97 organitzacions i que va llançar la Campanya a l’abril de 2005.

ENLLAÇ A MOCIÓ COMPLETA

Arxivat en: General

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *