El PSOE ha decidit interposar un recurs contenciós administratiu contra la decisió sobirana del plenari d’aplicar criteris de transparència i equitat en la selecció dels membres del tribunal per a la contractació del personal. Aquesta moció presentada per Compromís al mes de gener, va ser aprovada amb els vots a favor de tots els grups polítics excepte els socialistes. Davant el que considera un atac a la democràcia, la transparència i l’equitat, Compromís ha decidit que no formarà part del govern local.

En paraules d’ Emili Altur, portaveu de Compromís per Burjassot, “no podem pactar amb una força que vol nomenar a dit els membres dels tribunals, no accepta que es trien per sorteig d’entre els funcionaris de carrera, ni la presència dels sindicats durant el procés, ni tan sols com a observadors, emparant-se en una llei discriminatòria aprovada pel PP que retalla els drets sindicals i atempta contra la transparència. Esta selecció volen deixar-la exclusivament a criteri de l’Alcalde del PSOE”.

Altur ha afegit: “el compromís per la transparència dels nostres possibles socis de govern no pot ser una simple aparença, sinó un compromís real perquè tota la ciutadania tinga les mateixes oportunitats per accedir a un lloc de treball públic”. Lamentem profundament que el PSOE de Burjassot, no assumisca l’esperit de l’Acord del Botànic al que s’ha arribat entre Compromís, PSOE i Podem per a formar govern a la Generalitat, on s’arreplega amb claredat què s’ha de “millorar l’aplicació del procediment de contractació de les empreses i serveis públics mitjançant la reducció dràstica de la discrecionalitat i incrementar els mecanismes de control i transparència.”

Des de la constatació que el mandat de la ciutadania a les urnes ha dit clarament que vol un govern de progrés, plural i multicolor per a Burjassot, deixem tots els ponts llançats per al cas que el PSOE considere tornar al camí de la pluralitat i la transparència per a constituir el govern que Burjassot es mereix i necessita.