Davant l’anunci de la Conselleria d’Educació, Ciència i Esport de retallar dues unitats d’infantil als centres educatius de Burjassot, una d’elles en valencià, al CEIP Miguel Bordonau i una altra en castellà al CEIP Sant Joan de Ribera, per al curs 2015/2016, Emili Altur, portaveu de Compromís per Burjassot, ha afirmat que “des de Compromís reivindiquem una escola pública a tots els barris del pobles, garantint el dret del pares i mares a educar els seus fills i filles en la seua llengua d’elecció i entenem que especialment greu és el tancament de la línia en valencià al CEIP Miguel Bordonau. Aquest fet deixaria a Burjassot amb només dues escoles amb línia en valencià on l’aprenentatge en la nostra llengua es limitaria a només 57 alumnes”.

“Amb aquest atac frontal al sistema públic educatiu de Burjassot”, ha manifestat Emili Altur, “el Partit Popular posa un obstacle més per a poder educar en condicions d’igualtat, qualitat i llibertat a tot l’alumnat del poble, minvant el nombre de places escolars amb dret a rebre una educació laica i en valencià, absent a les escoles concertades del municipi”.

“Des de Compromís per Burjassot”, ha finalitzat Altur, “ens continuem manifestant en contra de l’actitud de la Consellera d’Educació Maria José Català, i ens comprometen ja no tan sols a revertir la situació, sinó a impulsar un nou model educatiu, en el proper govern de la Generalitat Valenciana. Com sempre hem fet, aquestes accions es faran de manera coordinada amb la comunitat educativa del poble, que és per a qui treballem des d’aquest grup polític”.