Aquest any ha arrancat i, amb ell, des d’Espai Dona, el servei integral d’atenció a la dona de l’Ajuntament de Burjassot, dirigit per la Regidora Lluna Arias, va a iniciar les seues accions i activitats que, en gener, van a plenar les agendes de la població.

En aquest mes de gener, ha organitzat tres tallers sota el nom “Cuida’t! Cursos d’autocura amb perspectiva de gènere”. Per matricular-se, cal fer-ho a la seu d’Espai Dona del 12 al 22 de gener (c/Colón, 40), de dilluns a divendres, de 9 a 14h, i els dilluns també de 16 a 19h.

El primer dels cursos (15€) és el de Chi Kung Mèdic i serà els dimarts i dijous de 10 a 11:30h en el Centre Social Isaac Peral; el de Biodansa i moviment creatiu, serà els dijous de 18 a 20h en el Centre Socioeducatiu Díaz Pintado i té un preu de 25€. Per últim, el curs de Ioga per a persones amb fibromiàlgia es donarà de 11 a 12:30h en la Piscina Coberta Municipal, i té un preu de 25€. A més, els cursos tindran una bonificació del 33€ atenent a criteris de caràcter social, que hauran de ser justificats amb un informe del Servei de la Dona.

El dilluns 12 de gener, Espai Dona posarà en marxa en el IES Comarcal el Programa informació, formació i prevenció de la violència sexual en adolescents i joves, finançat pel Fons Social Europeu. Aquest serà la primera de les sessions que es van a desenvolupar del programa i que també tindran lloc en la majoria dels centres educatius del municipi durant els mesos de gener i febrer.

Així mateix, aquest mes, el servei d’atenció a la dona ja està preparant els actes commemoratius del Dia Internacional de la Dona, que se celebrarà el 8 de març, i la IV Edició del Concurs de Narrativa amb enfocament de Gènere Isabel de Villena, amb el suport de les associacions que composen el Fòrum de Participació per la Igualtat de Gènere de Burjassot.