Els membres del grup promotor de la moció al Plenari Municipal de Burjassot del passat dia 25 de juliol, demanant la convocatòria d’un referèndum sobre Monarquia/República, vam tenir una reunió el passat dia 16 de setembre a la seu del l’Associació Cultural Ca Bassot. Ha segut la primera reunió després de que la moció al Plenari fora rebutjada pels vots del PP i del PSOE de Burjassot.

A la reunió vam participar juntament amb Pirates-CV, Plataforma Afectats Hipoteca, AMB i EU. Va excusar la seua assistència Podem i CCOO municipals.

Entre les conclusions estan la voluntat de continuar junts, no sols per organitzar la consulta sobre el model d’Estat al voltant de la data del 14 d’abril de 2015, sinó de convertir les reunions en uns espai de trobada entre forces i col·lectius d’esquerres del poble. Es va parlar extensament sobre possibles estratègies conjuntes a Burjassot per a les eleccions municipals del 2015.

El nom triat per al grup és “Agrupació per la República”.

De forma expressa el grup vol convidar a aquells col·lectius que vulguen participar en el procés tant de la consulta com de la convergència política a sumar-se, contactant amb alguna de les organitzacions que ja hi són. La propera reunió serà el dia 29 de setembre.