Al ple de gener de l’Ajuntament de Burjassot es debatrà una moció presentada per Compromís per Burjassot, en la que es demana la retirada de l’avantprojecte de Llei Orgànica per a la protecció de la vida del concebut i dels drets de la dona embarassada per entendre que aquesta proposta de llei vulnera la llibertat de la dona en relació amb la seua maternitat, coarta la seua capacitat de decisió i posa en greu risc la seua salut sexual i reproductiva.

Per a Lluna Àrias Cortina, presidenta de Dones en BLOC, “aquesta a proposta de llei presentada pel ministre de Justícia no respon a una demanda de la societat, sinó més aviat a la d’un xicotet sector, el més integrista del catolicisme i de l’extrema dreta”.

“La llei que el PP pretén reformar, Llei orgànica 2/2010, de 3 de març, referia aspectes normatius de la salut sexual i reproductiva, a més de regular la interrupció voluntària de l’embaràs. Aquesta llei, sempre millorable –com quasi totes les lleis que regulen la nostra societat–, recollia mesures de prevenció, mesures de planificació familiar i mesures d’educació, totes elles necessàries, i que l’avantprojecte de llei presentat pel Govern de l’estat no preveu”.

“La llei que es vol imposar” ha proseguit, “està feta a mesura dels qui s’oposaven a donar una assignatura d’educació sexual a l’escola, a l’escola pública. Una educació molt necessària, no sols com a prevenció d’un embaràs no desitjat, sinó també com a mesura de protecció de la salut”.

Lluna Àrias ha afirmat que “la proposta de llei presentada pel PP naix de la hipocresia i del classisme, perquè per tots/es és conegut que abans les filles dels qui s’ho podien permetre econòmicament anaven a avortar a altres països més lliures i desenvolupats; i les altres, les filles de famílies de classe social mitjana i baixa, es veien obligades a caure en mans de desaprensius que, sovint i per la falta de coneixements i de mesures sanitàries, posaven en greu risc la seua vida”.

“Una hipocresia latent”, ha puntualitzat la representant de les dones de Compromís per Burjassot, “que amb aquesta proposta de llei pretén obligar una dona o una parella a tindre un fill. Un fill”, ha finalitzat Lluna Àrias Cortina, “no ha de ser mai una imposició. Un fill ha de ser una il·lusió i és per açò que defensem la maternitat lliure com un dret absolutament inqüestionable per a qualsevol força política i govern. La interrupció voluntària de l’embaràs és una decisió molt dura i difícil en qualsevol dels casos que es puguen plantejar i el que cal fer és garantir que es puga prendre en les millors condicions sanitàries possibles”.