Compromís ha actuat des del primer moment de manera responsable en la creació, gestió i liquidació de l’empresa mixta Burjatec SL

El portaveu municipal de Compromís, i President del Consell d’Administració de Burjatec SL, ha fet aquestes declaracions després del ple de l’Ajuntament de Burjassot que ha aprovat el cessament de l’activitat del subministrament del servei d’internet al poble de l’empresa mixta.

Després del ple municipal que ha aprovat el cessament de l’activitat del subministrament del servei d’internet per a Burjassot de l’empresa mixta Burjatec SL i la cessió del servei a l’Institut Municipal de Cultura i Joventut, ens autònom depenent del propi Ajuntament, Emili Altur, portaveu municipal de Coalició Compromís i President del Consell d’Administració de BURJATEC SL, ha declarat que “hem actuat amb responsabilitat, hem anat a fer la feina, a buscar la realitat, a buscar responsabilitats i actuar on cal, i especialment a buscar solucions, per tal de protegir els interessos de l’Ajuntament de Burjassot, i dels ciutadans i ciutadanes del noste poble”.

Emili Altur ha eixit al pas de les declaracions de la portaveu del PP explicant que “cal recordar que el PP votà a favor de la creació de l’empresa i del servei wi-fi, almenys en tres ocasions: al ple del 20 de maig del 2003, al ple del 25 de novembre de 2003 i a la Junta General del CEMEF del 25 de maig del 2004. Per tant, l’empresa fou creada també pel PP, quan Cristina Subiela ja era portaveu municipal. No val ara, que les coses han anat malament, acusar la resta i amagar la seua plena participació en la creació de la societat. És més, el Partit Popular aprovà, amb el PSOE i EU, una ampliació de capital en l’any 2007, quan Vicente Castañer ja era gerent, el que qual l’Ajuntament va invertir 102.000 €, tot això amb l’abstenció del BLOC (ara Compromís), ja que volíem garanties de viabilitat per a donar el nostre vot favorable. Cristina Subiela, sembla que també ha oblidat, que mentre ella és presidenta de la Junta General de Burjatec, entre els anys 2007 i 2009, no es convoca cap Junta, ni s’aborda el tema de la necessàries actuacions d’aportacions econòmiques, i que mantenia una constant actuació permissiva i col·laborativa amb el gerent de Burjatec. I que no és fins a que la nova majoria sorgida de l’escissió del PP de Burjassot li arrabasa la presidència a la senyora Subiela, i no abans, quan presenta una denuncia, que mai hem vist i a la que pretenia que ens sumàrem”.

“De fet”, ha explicat Altur, “ja mostràrem l’any 2009, els nostres dubtes sobre l’adequada gestió de l’empresa per part del gerent de l’empresa, el senyor Vicente Castañer, que recordem era el propietari del soci tecnològic de Burjatec SL, CESSER. Davant l’ampliació de capital per a fer front a despeses tecnològiques, la nostra preocupació no era qui anava a ostentar la presidència de l’empresa mixta, nosaltres ens preocupàrem de demanar que es presentara per part del Gerent, Vicente Castañer, un pla de negoci i viabilitat, que justificara la continuïtat de la empresa, per a fer una nova aportació a Burjatec. Des de Compromís analitzàrem el Pla de Negoci que es va aportar, i com que ja en aquell moment veiérem que allò no era creïble, ens abstinguérem a l’ampliació de capital feta a juliol de 2010. I ho férem amb la responsabilitat de permetre que la empresa havia d’atendre els seus deutes, doncs no veiem clara la continuïtat”.

El portaveu municipal de Compromís i President del Consell d’Administració de Burjassot ha puntualitzat que “malgrat haver-se presentat denúncies sobre el dret a informació, en la pràctica ningú ha impugnat mai els comptes anuals de l’empresa, la qual cosa prova que es té més interès en la repercussió pública, política i partidista, que en la gestió de la pròpia empresa i en els efectes que sobre els ciutadans de Burjassot i el seu Ajuntament puga tenir. Per això les actuacions de Compromís des de que va accedir a la presidència del Consell d’Administració de Burjatec ha estat aclarir la situació real de la empresa, i posar negre sobre blanc, la evident mala gestió que senyor Vicente Castañer ha fet de l’ empresa, a benefici dels seus interessos personals”.

“En aquest temps”, ha afegit Emili Altur, “hem posat en clar el que nosaltres ja sospitàvem allà pel 2010 sobre els interessos de Castañer, i hem interposat una querella criminal contra ell per presumpta administració deslleial, entre altres coses. Hem vist que l’empresa havia estat desposseïda del seu interès social, supeditada als interessos del seu gerent. Hem vist que Castañer, s’ha dedicat presumptament a obtenir beneficis per a les seues empreses, primer CESSER i després IBERFONE, i no s’ha preocupat de la reinversió en l’ empresa, deixant-la sense pràcticament actius, sense que els anteriors gestors realitzaren cap actuació per a limitar el poder del gerent malgrat les nostres reiterades advertències”.

Per últim, Altur ha assenyalat que “nosaltres no sols hem acusat en públic sinó que hem fet el que s’havia de fer, i ací estan els resultats i cal recordar, que tot i que es liquide la societat, l’Ajuntament no perdrà el 100% de la inversió, perquè recuperarà una xarxa que actualment encara està en ús, i podrà valorar alternatives per a donar-li utilitat, que és la etapa que comença hui”.

Arxivat en: Economia i Ocupació, General

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *