Compromís per Burjassot, mitjançat una moció que es debatrà al ple ordinari del mes de juliol, demanarem a la Generalitat Valenciana, per al tram de la línia 1 comprés entre l’estació de Paterna i la de Llíria, l’aplicació immediata de les freqüències actuals durant tots els dies laborables, incloent-hi els laborables lectius, i també els mesos d’estiu excepte el mes d’agost. La implantació de les mateixes freqüències de 15 minuts tal com estaven establides abans de les retallades de febrer de 2012. Afegir un altre servei de nit en direcció Llíria. I el compromís d’implantar les freqüències de 15 minuts en el tram esmentat durant tota la jornada laboral abans d’acabar l’actual legislatura.

Al febrer de 2012 es va aplicar una primera reducció en la quantitat de convois en les hores punta, que van disminuir en un 40%. Durant els primers mesos de 2013 s’ha aplicat una nova reducció consistent a estendre els horaris de festius i estiu als dies no lectius. Estos retalls han castigat a milers d’usuaris i els han obligat a recórrer a altres mitjans de transport per a poder complir els seus horaris laborals, cosa que ha redundat en una baixada d’ocupació dels trens pel mal servici. En resum, hem tornat a freqüències dels anys 80, de fa més de 30 anys, per a una població que s’ha duplicat en estos anys i que arriba ja a 200.000 persones.
Peresentem aquesta mocióe prquè stem molt interessats a millorar la qualitat del servici de metro, especialment la seua freqüència, ja que una major freqüència possibilitarà que tornen a augmentar els usuaris. Ferrocarrils de la Generalitat va escometre unes obres de modernització de la línia per a permetre majors freqüències, com així es va demostrar durant els anys en què van funcionar més freqüències de 15 minuts. A més, hi ha suficients convois per a permetre eixes freqüències. I no hi ha obstacles tècnics per a implantar els 15 minuts a tota la jornada.