L’informe que l’Ajuntament de Burjassot havia encarregat a tècnics especialitzats per a saber l’estat del Col·legi Públic Sant Joan de Ribera és contundent: el col·legi és segur fins a final de curs, però les reformes mínimes per a garantir la seua continuïtat costarien el 57% del que costa fer un edifici nou. Per tant, l’Ajuntament l’ha de declarar en ruïna econòmica. El pla de la Conselleria de fer una altra reparació i canviar la teulada no és viable. Ja no hi ha un altre camí que iniciar la construcció d’una escola nova, tal com la mateixa Conselleria s’havia compromés a fer. La decisió va ser comunicada dilluns de vesprada als pares i a les mares del centre, en una reunió mantinguda amb l’alcalde, la regidora d’Educació i el primer tinent d’alcalde a la Sala de Plens.

Segons indiquen des de l’Ajuntament, l’Equip de Govern ha pres aquesta decisió a partir de l’informe encarregat a una empresa d’arquitectura sobre l’estat de conservació estructural i funcional de l’edifici, les conclusions del qual indiquen que les obres mínimes de rehabilitació que requereix (les estructurals i sense comptar les funcionals i d’instal·lacions) per a corregir part de les deficiències actuals del vell edifici sumarien un cost mínim de 665.031,67 euros. La xifra representa el 57% del cost de construcció d’un ’edifici de nova planta i, per tant, excedeix del deure normal de conservació d’edificis que preveu la llei urbanística valenciana.

Ací teniu el vídeo de les preguntes de la diputada de Compromís a les Corts Valencianes, Mireia Mollà, i les respostes de la consellera d’Educació, Maria José Català, en la última sessió plenària celebrada el passat dimecres 15 de maig sobre l’estat del Sant Joan de Ribera.