El proper dimarts 14 de maig a les 19 hores al Saló de plens de l’Ajuntament de Burjassot a tindrà lloc l’acte “Mural del País Valencià”, organitzat per l’Ajuntament de Burjassot junt amb l’Acadèmia Valenciana de la Llengua. En l’acte participaran AMPES i associacions culturals del poble, a més del propi Alcalde i membres de l’AVL, que llegiran alguns poemes de Vicent Andrés Estellés, realitzant un emotiu acte, dins l’Any Estellés.

Per últim, esperant la vostra assistència, us deixem les paraules d’Honorat Ros, acadèmic encarregat de l’edició del llibre “Pobles del Mural” una antologia del Mural del País Valencià publicada per l’Acadèmia Valenciana de la Llengua: El Mural del País Valencià és la crònica poètica dels moments cabdals del poble valencià, «el cant general del meu País», un cant que Estellés ha escrit assumint la veu del poble des del poble, des del seu major orgull: ser poble, ser un entre tants. En el Mural, la poesia d’Estellés és una crida al compromís cívic per un país: «No hem de fer el País: / l’hem de refer, com un antic mosaic, / tot restablint, una a una, les pedres»; i amb un objectiu permanent: «Recobrarem / la nostra identitat», «vers un futur polític molt millor».

Els pobles que fan poble són els protagonistes: «Som els pobles, som el poble / i ens vindrà com fruit madur, / com el gran fruit que abellim, / el dia més merescut!».

Són els pobles, el Poble, del Mural.