La situació de les escoles públiques de Burjassot s’ha agreujat durant les últimes setmanes. Fruit del pas dels anys, i de la deixadesa de les institucions competents en matèria educativa, les infraestructures s’han anat desgastant d’una manera inexorable arribant en moltes ocasions a la fi de la seua vida útil, sense que les reformes puntuals puguen restablir el funcionament habitual i correcte per al qual van van ser dissenyades molts anys enrere.

Sergi Maicas, Secretari d’Eduació de Compromís per Burjassot ha declarat que “després de complir la seua magnífica funció com a centres de formació dels xiquets i xiquetes de Burjassot, aquestos centres necessiten urgentment actuacions més contundents que aquelles que pot assolir, i que de fet assoleix, la institució encarregada del seu manteniment, l’Ajuntament. Al mes de març la situació de la instal·lació elèctrica al CEIP Villar Palasí va forçar a la desconnexió del subministrament per previndre un possible incendi que posara en perill la vida d’alumnat i professorat. A dia d’avui, ha passat més d’un mes, encara no ha finalitzat la restauració. La conseqüència és que durant tot aquest període de temps, les activitats del centre s’han desenvolupat sense electricitat, amb el que això suposa en l’entorn educatiu actual, segle XXI. Per si això no era preo, el problema amb les infraestructures s’ha multiplicat amb l’aparició d’insectes xilòfags, menjadors de fusta, a l’estructura del CEIP Sant Joan de Ribera. Aquest fet contribueix a la deficient, per obsoleta, estructura del centre, a les goteres, i a una falta evident d’espai que la Generalitat Valenciana coneix, accepta, però a la qual no vol posar un remei efectiu”.

Sergi Maicas ha finalitzat dient que “les actuacions que esperem de la Conselleria responsable del bon estat dels col·legis de Burjassot han de ser ràpides, honestes, vetlant per la seguretat de les persones i, només en segon lloc, ajustades a la situació econòmica actual. Excusar-se en una falta de recursos públics i en paral·lel balafiar les arques autonòmiques en despeses innecessàries o que només afavoreixen uns pocs privilegiats no és el que es mereixen alumnes, professors, personal auxiliar, mares i pares d’aquest poble. Des de Compromís per Burjassot assumim les seues justes reivindicacions, i ens comprometen a recolzar-les a totes les institucions on som presents”.