El ple de l’Ajuntament ha donat aquest dimarts llum verda a una moció conjunta per a procedir a la regularització del personal laboral d’aquest Ajuntament. El regidor de Governació, Emili Altur, ha defensat la moció amb la qual, segons ha explicat, «volem manifestar que estem per la regularització de tots aquests treballadors».
Aquesta intenció ja s’ha mostrat en plens anteriors, és a dir, procedir a la regularització de tot el personal laboral amb antiguitat major de 24 mesos en un termini de 36 mesos, perquè dit personal passe a ser personal indefinit no fix. Aquesta mesura afecta entorn de 70 treballadors de l’Ajuntament.
Al ple de novembre, a més, es va aprovar una moció conjunta, per a sol·licitar a la Conselleria d’Educació, Recerca, Cultura i Esport, «dotació per als centres educatius públics de Burjassot de recursos personals d’educació especial, tals com a educadors d’Educació Especial i de mestres de Pedagogia Terapèutica i Audició, a fi que l’alumnat amb necessitats educatives especials puga desenvolupar les seues capacitats en un context normalitzat i inclusiu i disposar de l’atenció dels especialistes d’educació especial», i una altra, presentada pel PSOE, per a la creació d’una unitat específica de comunicació i llenguatge a Burjassot.
Des de Compromís, la regidora de Política Lingüística, Maria Viu va defensar la moció per a recolzar el nou model d’ensenyament plurilingüe, a fi que l’alumnat valencià puga acreditar coneixements de valencià, castellà i anglés. Una moció que va eixir endavant amb els vots a favor de PSOE, Compromís i Esquerra Unida i amb els vots en contra de Partit Popular, Ciudadanos i Totes amb Burjassot.
D’una altra banda, tots els grups polítics van presentar una moció conjunta per a la creació d’una comissió de recerca per a tractar tots els assumptes d’interés, relacionats amb el departament de la Policia Local de Burjassot. I finalment, va quedar també aprovada una moció conjunta, presentada per tots els partits polítics, sobre l’adhesió a la petició de la Plataforma d’Afectats per la Hipoteca (PAH) que sol·licita una Llei urgent d’Habitatge a la Comunitat Valenciana que resolga els problemes d’emergència habitacional. La moció, defensada per la regidora responsable de l’Àrea de Benestar Social, Lluna Àrias, demana, entre altres coses, que s’hi incloguen mesures com ara la garantia de l’accés a aigua, llum i electricitat a les famílies, mesures contra el sobre-endeutament de les llars epr causes sobrevingudes amb la crisi o la paralització de tots els desnonaments a les famílies que puguen perdre el seu primer habitatge i que no tenen alternativa habitacional.