Lluna Àrias es reuneix amb el grup de climatologia de la UV

Aquesta reunió es produeix mesos després que la regidora, Lluna Àrias, juntament amb representants d’altres municipis propers presentaren una esmena als pressupostos de la Generalitat per a incloure l’estudi del projecte contra les inundacions que afecten Burjassot.

El passat dimecres 14 de febrer la regidora de Medi Ambient, Lluna Àrias, i els tècnics de l’Oficina de Sostenibilitat es reuniren amb el grup de climatologia des de satèl·lit de la Universitat de València. En aquesta trobada es va presentar el treball  “Adaptació urbana al canvi climàtic. Avaluació de la xarxa de drenatge del municipi de Burjassot i proposta de millora de la seua eficàcia i sostenibilitat“, un estudi demandat prèviament des de la regidoria de Medi Ambient.

El motiu d’aquest encàrrec és conèixer les condicions naturals del municipi, afectat sovint per inundacions, i així poder habilitar infraestructures verdes que drenen l’aigua de les avingudes amb la construcció de Sistemes Urbans de Drenatge Sostenibles. Amb aquest tipus d’infraestructura es podria absorbir l’aigua de pluja i reduir el cabal en les zones baixes evitant les inundacions.

Després d’aquest treball preliminar s’ha sol·licitat una proposta econòmica per continuar amb una segona fase i així poder completar un estudi que permeta dur a terme una implantació amb totes les garanties.

Entre altres dades, mitjançant les imatges que recull el programa de l’estudi es pot veure la densitat de coberta vegetal i la impermeabilització del sòl. Des de 1984 les zones amb major grau d’impermeabilització han guanyat extensió i intensitat, mentre que els espais amb vegetació s’han reduït  i han perdut intensitat, afectant negativament a la permeabilitat.

Arxivat en: Urbanisme i Medi Ambient

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *