Després d’unes setmanes d’inactivitat durant l’estiu, el pròxim 2 d’octubre es reprenen les visites guiades a diferents espais de l’horta que organitza l’Oficina de Sostenibilitat Local de Burjassot. Concretament, la primera de les rutes previstes és una ciclo-ruta que ajudarà a aquelles persones que vulguen participar a tindre una visió més àmplia de l’Horta Nord. El diumenge 22 d’octubre es farà una observació ornitològica i censat de les aus presents en l’horta en aquesta època de l’any, que es repetirà el dissabte 26 de novembre, per a tancar aquesta edició de Rutes per l’Horta. Finalment, el 6 de novembre hi ha prevista una ruta “Horta i vi”, que inclou un tast de dos vins valencians elaborats amb les varietats que tradicionalment s’han conreat a l’horta de València.

El Regidor de Medi Ambient i Sostenibilitat, Emili Altur, ha explicat que «l’objectiu de la iniciativa és donar a conèixer l’horta que envolta València, el seu paisatge, i medi natural, i la seua filosofia, com a patrimoni cultural, arquitectònic i fins i tot hidràulic dels veïns i veïnes de Burjassot».

Totes les rutes són gratuïtes i estan guiades per professionals, per a la qual cosa es compta amb la col·laboració d’Horta Viva i la Societat Valenciana d’Ornitologia. Enguany s’han realitzat 7 rutes obertes a la ciutadania, i altres 6 dirigides a l’alumnat de diversos centres escolars del municipi, de les quals, segons les dades aportades per l’Oficina de Sostenibilitat, s’han beneficiat vora 150 escolars i altres 150 veïns i veïnes.

Per a assistir, és necessari apuntar-se al telèfon 96.3649515 o enviant un correu electrònic a [email protected], indicant la ruta a la qual es desitja assistir, un telèfon de contacte i el nombre de persones interessades (els menors de tres anys no ocupen plaça).

RUTES 2016