Hem presentat una moció per a demanar més seguretat als centres educatius

Després de vore els casos de esfondrament de sostres i sòls, en escoles públiques com les de Santa Pola, com el Carlos Sarthou de Vila-real, Lluís Vives de València i Rei Jaume I d’Alzira, evidenciant que moltes escoles públiques es cauen a troços, i com que Burjassot tenim un dels casos més que flagrant d’abandó per part de la Conselleria, el del Sant Joan de Ribera, que hem denunciant en multitud d’ocasions, des del BLOC-Compromís de Burjassot, hem presentat una moció per al seu debat al ple de gener, per a exigir mé seguretats als centres escolars.

Els fets ocorregut el passat dijous dia 10 de gener al col·legi de primària La Hispanidad de Santa Pola, s’han de sumar als fets que en tan sols 3 mesos, han hagut 3 casos similars al de Santa Pola, com ara el cas del CEIP Carlos Sarthou de Vila-real, l’IES Lluís Vives de València i l’IES Rei Jaume I d’Alzira.

A més, hem sabut que la Conselleria la Conselleria d’Educació no té tècnics propis de prevenció de riscos que puguen avaluar l’estat dels centres educatius. Així les coses, des del 2012, els 20 tècnics del servei de prevenció de riscos de la conselleria d’educació, passen a ser de l’INVASSAT (Institut Valencià de Seguretat i Salut en el Treball).

Abans que això passara, els inspectors van fer més de 200 documents acreditant deficiències en els centres educatius valencians i van instar a l’administració a prendre mesures.

A hores d’ara, es desconeix quins són els centres que presenten aquestos problemes així com la seua magnitud.

Per tant, des del BLOC-Compromís de Burjassot sol·licitem al Consell de la Generalitat Valenciana, que torne a incorporar els tècnics de prevenció a la que la Conselleria d’Educació, Cultura i Esports, actualment adscrits a l’INVASSAT, per tal de garantir la seguretat en els centres educatius del nostre municipi, a la Conselleria d’Educació, Cultura i Esports, una inspecció tècnica de tots els centres educatius del nostre municipi, per tal de certificar i garantir el seu bon estat. i aquesta mateixa Conselleria, informació sobre si en els informes dels tècnics que acrediten deficiències en els centres educatius valencians, consta algun del nostre municipi.

Arxivat en: Cultura i Educació

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *