Des de l’Oficina de Sostenibilitat Local de Burjassot, dirigida per Lluna Àrias, s’estan prenent mesures en matèria de jardineria per aconseguir unes bones condicions per als arbres i plantes que es troben en l’espai públic.

Una d’aquestes mesures  està dirigida a millorar l’espai en el qual es troben els arbres plantats a prop de la via pública. Els escocells (els forats que delimiten l’espai natural de l’arbre en un espai pavimentat) s’estan reomplint de terra i s’estan plantant espècies herbàcies com la Coleus canina, Mirabilis jalapa i altres varietats. Es tracta de plantes que sobreviuen amb una manca d’aigua i amb les dures condicions d’un escocell en un nucli urbà.

Aquesta mesura evita la compactació de la terra, incrementa el grau d’humitat, evita l’evaporació, aporta matèria orgànica i nutrients a la terra, a més de molts altres avantatges.

Malgrat el pensament comú de què aquestes espècies són males herbes, no ho són. Són escocells vius, i estan pensats per millorar la terra, perquè retenen la humitat, milloren l’estructura i afavoreixen la fauna útil que evita la utilització de productes químics per al tractament de plagues.