Ple absolut en la primera edició de BurjaScience!

Burjassot ha acollit tres dies de xarrades en les quals la ciència ha sigut la protagonista. La regidoria de Turisme, dirigida per Roc Senent, juntament amb membres del projecte Small World Initiative han organitzat “BurjaScience”, un conjunt de tres xarrades distribuïdes en tres dies on s’han tractat temes científics amb un llenguatge capaç d’arribar a totes les persones. La iniciativa ha tingut una molt bona acollida, i la sala del pub irlandés on s’ha celebrat l’esdeveniment ha estat plena de gom a gom cada dia.

Els convidats encarregats d’exposar els temes van ser Maria José Cano, Sergi Maicas i Manuel Perucho. Els tres formen part de l’equip docent de la Universitat de València.

La primera de les xarrades, celebrada dimarts 15, va ser impartida per Maria José Cano, qui va parlar de les begudes alcohòliques, els efectes que té el seu consum en el nostre organisme i què es fa al respecte en els laboratoris d’investigació.

Sergi Maicas, membre de la Small World Initiative, va continuar dimecres 16 amb la seua xarrada “Bad bugs, no drugs”, en la qual va reflexionar sobre el consum d’antibiòtics, la utilització excessiva que fem d’ells i les conseqüències que tindrà per al conjunt de la població mundial en un futur no molt llunyà.

El punt final a aquesta sèrie de tres xarrades el va posar Manuel Perucho, qui va parlar d’astrofísica. Entre altres coses, va explicar la formació de forats negres i la importància del descobriment de les ones gravitacionals com a punt de partida a nous descobriments en l’univers.

Arxivat en: Cultura i Educació

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *