Jornades de participació ciutadana pel Medi Ambient

Des de la Regidoria de Medi Ambient i l’Oficina de Sostenibilitat Local de Burjassot, dirigides per Lluna Àrias, s’està impulsant el Pla d’Acció per al Clima i l’Energia Sostenible (PACES), una iniciativa llançada per la Comissió Europea amb l’objectiu d’involucrar a les autoritats locals i a la ciutadania en el desenvolupament i aplicació de polítiques d’energia sostenible i canvi climàtic.

Com a mostra del compromís amb la lluita contra el canvi climàtic i aposta per l’estalvi i l’eficiència energètica, Burjassot es va adherir a aquesta iniciativa l’any 2016, adquirint els objectius de reduir en un 40% els gasos d’efecte hivernacle a l’any 2030 adoptant mesures conjuntes per a l’atenuació del canvi climàtic i l’adaptació a aquest.

Amb motiu del disseny d’aquest projecte, la Casa de la Cultura de Burjassot va rebre ahir la jornada de participació ciutadana del Pla per al Clima i l’Energia Sostenible. La sessió es va dividir en dues parts, on es va posar en context el projecte i els seus objectius, passant posteriorment a les taules de treball formades per totes i tots els assistents.

A les taules de treball s’exposaren i complementaren totes les idees que ajudaran a implantar les mesures per combatre el canvi climàtic des de l’àmbit local amb les garanties necessàries per al seu èxit i tenint en compte totes les parts implicades.

En paraules de Lluna Àrias: «La participació ciutadana ha de jugar un paper molt important en totes les àrees d’actuació, i així serà en aquest projecte que estem dissenyant. Hem d’enfortir el vincle entre el medi ambient i la ciutadania, i tot passa per incloure la percepció que aquesta ciutadania té del seu entorn en les polítiques que portem a terme».

El procés de participació continua obert de manera online, i la ciutadania podrà enviar les seues propostes a l’adreça electrònica azigrene@azigrene.es fins al 16 de maig, amb l’assumpte “Libro blanco PACES Burjassot”. Totes les propostes s’analitzaran per l’equip tècnic i seran de gran utilitat en el disseny de les actuacions del Pla per al Clima i l’Energia Sostenible al municipi de Burjassot.

 

Arxivat en: Medi Ambient

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *