L’Agència de Promoció del Valencià de Burjassot, dirigida per la regidora Maria Viu, ha presentat el calendari d’activitats i actes en homenatge a Vicent Andrés Estellés en el 25é aniversari de la seua pèrdua.

El passat dia 22 la Casa de la Cultura de Burjassot va rebre la presentació de les activitats i actes organitzats per a aquest any en honor al poeta burjassoter. A l’acte no van voler faltar un bon grapat de veïns i veïnes del poble, que van poder gaudir d’un ball del Bolero de l’Alcúdia, amb la lletra d’Estellés i representat pel taller de danses del Bassot i el cantador Antoni Guzmán. A més, es va inaugurar l’exposició «Vicent Andrés Estellés: de la imatge a la paraula, de la paraula a la imatge». Aquestes són algunes de les activitats que es poden trobar en «Estellés: 25 anys sense el poeta»:

Ruta literària «Racons furtius pel Burjassot d’Estellés». Organitzada dissabte 24 de març, aquesta ruta literària vol donar a conèixer la poesia estellesiana mentre es recorren els llocs més especials del poble. La ruta començarà a les 10:00, des de la vil·la de Sant Josep, al costat de l’estació de metro de Burjassot.

Exposició «Vicent Andrés Estellés: de la imatge a la paraula, de la paraula a la imatge» en la Casa de la Cultura de Burjassot. Fins al 13 d’abril es pot visitar l’exposició  a la sala d’exposicions de la Casa de la Cultura de Burjassot, oberta de dilluns a divendres, de 08:00h a 21:00. Entre altres escrits, fotografies i obres pictòriques, es poden trobar manuscrits o mecanuscrits originals del Mural del País Valencià i edicions especials de col·leccionista.

Projecte del mapa visual #AcíEsticVAE.
Es proposa a tot qui vulga participar a compartir fotografies de llocs on estiga present la figura de poeta amb el hastag #AcíEsticVAE o enviant un correu a [email protected]. El propòsit és enllaçar totes aquestes referències fotogràfiques a Google Maps i formar un mural estellesià.

A més, pròximament la Banda Juvenil de l’Agrupació Musical Los Silos de Burjassot oferirà una actuació musical en homenatge al poeta, i l’associació teatral Paraules i Dones representarà l’obra teatral «Oratori de Josep Ribera a Nàpols», una obra original de Vicent Andrés Estellés.

Per a més informació AVIVA disposa de la web www.burjassot.org/25vae on es pot trobar tota la informació relacionada amb el programa «Estellés: 25 anys sense el poeta».