Nova programació de les Rutes per l’Horta de Burjassot

L’Oficina de Sostenibilitat Local de l’Ajuntament de Burjassot, que dirigeix la regidora de Medi Ambient, Lluna Àrias, ha fet públic el calendari de les Rutes per l’Horta del 2018.

S’han programat un total d’onze sessions temàtiques entre els mesos de març i desembre. La ruta “Xufa i orxata” torna al programa després de l’èxit de l’any passat, juntament amb les tradicionals observacions ornitològiques, la ruta “Horta i vi” i “L’horta a través d’Estellés”.

Com ha explicat la portaveu del grup municipal Compromís, Lluna Àrias, «l’objectiu d’aquestes passejades és apropar la ciutadania a l’horta perquè puguen valorar un dels majors béns naturals que tenim totes les valencianes i valencians. Amb rutes com la de “Xufa i orxata” donem a conéixer un cultiu exclusiu en la nostra comarca i amb Denominació d’Origen València, i amb “L’horta a través d’Estellés” volem reconéixer una figura tan important com la de Vicent Andrés Estellés mentre passegem pels camins de l’horta tan estimada i citada a les obres del nostre poeta».

Totes les rutes són gratuïtes i obertes al públic, i estan conduïdes per professionals de l’entitat “Horta Viva”. A més, el col·legis i associacions que ho desitgen podran reservar rutes per a grups fora de la programació oficial.

La ruta d’observació ornitològica, guiada per la Societat Valenciana d’Ornitologia, inaugura aquesta edició el 10 de març. La mateixa sessió es repetirà els dissabtes 28 d’abril, 20 d’octubre i 1 de desembre, de manera que les persones que hi participen podran veure en diferents èpoques de l’any les espècies d’aus i altra fauna que pobla la nostra horta, que posseeix una gran biodiversitat ornitològica desconeguda per molts de nosaltres.

Diumenge 13 de maig, la ruta “Horta i vi” comptarà amb un tast de dos vins valencians elaborats amb les varietats que tradicionalment s’han conreat a l’horta de València. Aquesta ruta es repetirà el diumenge 11 de novembre.
Després de l’acollida que va tindre l’any passat, la ruta “Xufa i orxata” torna a la programació els dies 10 de juny i 7 d’octubre. La passejada oferirà l’oportunitat de conéixer el cultiu de l’exclusiva xufa valenciana i de tastar el seu exquisit sabor.

Amb dues cites úniques, disfrutarem de la ruta de “Patrimoni hidràulic” i “l’Horta a través d’Estellés”. El 25 de març podrem parlar del sistema tradicional de reg i veure els seus elements patrimonials en la ruta de “Patrimoni hidràulic”.
Com a homenatge al poeta de Burjassot, el 23 de setembre gaudirem de “l’Horta a través d’Estellés”, una passejada i lectura de poemes, que finalitza amb un tast de pimentó roig torrat amb oli d’oliva, tal com descriu el poema d’Horacianes.

Les inscripcions ja estan obertes per a les sis primeres sessions. Per a participar en qualsevol de les sessions, cal apuntar-se abans a l’Oficina de Sostenibilitat Local, al telèfon 963649515, o al correu sostenibilitat@ayto-burjassot.es

Arxivat en: General

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *