El ple de l’Ajuntament de Burjassot ha abordat aquest passat dimarts la moció presentada per Compromís, EU i Totes amb Burjassot per a condemnar les agressions patides durant la manifestació del 9 d’Octubre a València. Tal com explica la portaveu de Compromís, Lluna Àrias al text, no només expressem l’enèrgic rebuig als atacs contra la integritat física i moral que es van viure contra la societat civil i contra els diversos representants de les institucions valencianes, així com contra membres dels mitjans de comunicació, sinó que també sol·licitem la dimissió del Delegat de Govern, Juan Carlos Moragues, responsable polític.

Al ple d’octubre, Ciudadanos ha presentat una esmena a la totalitat d’aquesta moció, eliminant tota referència a la demanda de responsabilitats polítiques, per a la qual ha demanat el suport de totes les forces polítiques.

Finalment aquesta esmena no ha eixit endavant, però ha fructificat com a Declaració Institucional condemnant els actes violents ocorreguts el 9 d’Octubre a València, a la qual Compromís ha votat afirmativament.

A més a més, aquest mes de novembre se celebra el Dia Internacional contra la Violència de Gènere. Per aquest motiu, i a banda de les accions que Espai Dona ha previst durant tot el mes de novembre, l’Ajuntament ha aprovat per unanimitat una Declaració Institucional del Fòrum de participació per la Igualtat de Gènere, elaborada amb motiu de la commemoració del Dia Internacional contra la Violència de Gènere, el pròxim 25 de novembre. La declaració remarca la idea que “tothom pot posar el seu gra d’arena per a eradicar la violència masclista assumint bones pràctiques i condemnant” tot el que “vulnera el benestar físic, psíquic o relacional d’una persona a causa del seu sexe o identitat sexual”.